brahem.omans.se

mammas dagbok från sitt äldreboende mm

Användarverktyg

Webbverktyg


other:det_illojala_vardbitradet

Det illojala vårdbiträdet, som vi vill ha fler av

En dokumentär från Ekot om förhållanden på Attendos äldreboende i Sundyberg. Vårdbiträdet Stinne tvingas välja mellan vårdgivaren och vårdtagarna, och gör allt vad hon kan för de senare, till skillnad från vårdgivaren Attendo. Skulle lika gärna kunna ha handlat om Brahem på Brahegatan. Summa summarum: lita inte på ett ord som kommer från boendets ledning via mail, reflektioner, hemmsidor etc. om ni vill det bästa för era anhöriga.

Vårdbolaget Attendo ger Stine en erinran för illojalitet. Hon vägrar skriva under och erkänna att hon ljugit i media. Samtidigt är andra vågen av corona på väg in över Sverige och de gamla är i fara.

På äldreboendet Sabbatsbergsbyn kommer coronaviruset in på fem avdelningar och många smittas och dör under våren 2020. Vårdbiträdet Stine Christophersen försöker rädda liv och hon och andra i personalen slår larm i media. Äldreboendet drivs av Attendo – Nordens största vårdbolag.

I dolda inspelningar mitt under brinnande pandemi väcks frågor om vilket skydd vårdpersonal egentligen har när de väljer att slå larm i media. Och vad var det som gick snett när så många smittades och dog på äldreboendet Sabbatsbergsbyn?

Reporter: Johanna Sjövall
Producent: Magnus Arvidson
Slutmix: Fredrik Von Der Pahlen
Det illojala vårdbiträdet är ett samarbete mellan P1 Dokumentär och Ekot från 2021.

other/det_illojala_vardbitradet.txt · Senast uppdaterad: 2021/09/16 18:42 av Björn